1 stor kylling eller pak filer samt lår.
500 g kraftben
suppevisk
3 pore
3 gulerødder i tern
1 L kraft okse eller Hønse evt. knorr
Hvordan:
Hønen gøres i stand og skylles omhyggeligt. (Frosne høns behøver ikke at skylles). Hønen sættes over ilden med så meget vand, at den er dækket, og skummes omhyggeligt, når den koger.
Saltet tilsættes, og når suppen er færdigskummet, tilsættes de istandgjorte urter og suppevisken.
Urterne og visken tages op, når de er møre. Urterne skæres i mindre tern og kommes i en anden gryde.
Kogetiden er ca. 2 timer eller mere, afhængig af hønens størrelse og alder, for gamle høns kan den være op til 3-4 timer.
Når hønen er mør, tages den op ,
Suppen kan koges yderligere ind hvis der ønskes en kraftigere suppe. Suppen sies og fedtet skummes af. Suppen hældes over grønsager og koges op.